T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / İSLAHİYE - Şehit Mehmet Yener İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

        Şehit Mehmet Yener ilkokulu'nun yeri  eski bir mezarlıktır. 1984 yılına kadar ilçemizde 5 ilkokul vardı.Bu okullarda Pınarbaşı ve Cevdetpaşa İlkokullarının öğrenci mevcudu fazla idi. Hürriyet Mahallesi ile Yeni Mahalledeki bazı öğrenciler Cevdetpaşa İlkokuluna devam etmekteydiler. Bu öğrenciler okula gidiş geliş sırasında trafiğin en yoğun olduğu Gaziantep-Hatay yolunu geçmek zorundaydılar. Bu durum tehlike oluşturmaktaydı.

     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet YILDIRIM , Nisan 1984 tarihinde ilçemizi ziyaret eden zamanın Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi DİNÇERLER' e yukarıdaki durumu arz edince ilçemizin 6. okulu olarak programa alınmıştır. Mayıs 1984 yılında ihale edilen ve aynı yıl içerisinde tek kat ve 6 derslik olarak tamamlanmıştır. İnşaatı tamamlanan Okul Hürriyet İlkokulu olarak 27 Kasım 1984 tarihinde 483 öğrenci ile eğitim –öğretime açılmıştır.

    Hürriyet İlkokulu olarak eğitim- öğretime açılan ilkokul Aralık 1984 tarihinde Gaziantep Valisi Abdulkadir AKSU' nun direktifleriyle ismi Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

    1986 yılında öğrenci mevcudunun kalabalık olması nedeniyle 2. bir kat ilavesi yapılmış olup 1997 yılına kadar ilkokul olarak hizmet veren okulumuz, 1997 yılında 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesiyle okulumuzun adı YAHYA KEMAL BEYATLI İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir.

    2012 -2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte okulumuz dönüşümlü olarak ilkokula dönüşmektedir.

    Yapılan incelemeler sonucu okul binası için hasar raporu verilmiş ve yıkım kararı alınmıştır. Şubat 2015'te okulumuz Pınarbaşı İlkokulu binasına taşınmış ve okul binamız yıkılmıştır. Akabinde okul binası inşaatına başlanmıştır. 13  Mart 2017 tarihinde yapımı tamamlanan yeni binamıza tekrar taşınarak eğitim öğretim faaliyetlerine kaldığımız yerden devam edilmiştir.  Okul idaresinin teklifiyle okulumuz bünyesinde ortaokul açılması talep edilmiş, yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu İl Milli Eğitim Komisyonu  31/05/2017 ve 34 sayılı kararıyla okulumuz bünyesinde Hürriyet Ortaokulu adında Ortaokul açılması kararlaştırılmıştır.Okulumuz  2017/2018 eğitim öğretim yılında ortaokul öğrencilerinin de katılımıyla Şehit Mehmet Yener İlkokulu  - Hürriyet ortaokulu olarak eğitime devam edilmektedir.

 

 

Okulumuzun ismi:

Okul Hürriyet İlkokulu olarak 27 Kasım 1984 tarihinde 483 öğrenci ile eğitim –öğretime açılmıştır.

 Hürriyet İlkokulu olarak eğitim- öğretime açılan ilkokul Aralık 1984 tarihinde Gaziantep Valisi Abdulkadir AKSU' nun direktifleriyle ismi Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

   Okulumuzu ismi  İl Milli Eğitim Komisyonu  23/08/2016 ve 29 sayılı kararıyla Şehit Mehmet Yener İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

Şehit Mehmet Yener kimdir?

Şht.Hv.Rd.Asb.Kd.Bşvş.  Mehmet Yener;  1978 yılında İlçemiz Kozdere köyünde dünyaya gelmiştir.

İlk- orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 12 Eylül 1996 yılında Hv. Asb. Olarak göreve başlamıştır. 19 yıl hava kuvvetlerinin ilgili birimlerinde görev yapmıştır. En son Hava Kuvvetleri Hava Savunma Komutanlığı'nda  (Ankara- bakanlıklar) görevli iken 17 Şubat 2016 tarihinde mesai bitimini müteakip Mrş. Fevzi Çakmak Loj. Önünde 4 askeri personel servis aracına yönelik yapılan bombalı terör saldırısı sonucu şehit olmuştur. Şht.Hv.Rd.Asb.Kd.Bşvş.  Mehmet Yener evli  ve 2 çocuk babasıdır.

 Şehidlerimizin bıraktığı mirasa en iyi şekilde sahip çıkacağımızı belirterek Şehidimize Allahtan Rahmet diliyoruz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 08.12.2021 09:12 - Görüntülenme: 495
  Beğen | 1  kişi beğendi